Makers van  PUBG klagen Epic Games aan voor het stelen van hun concept

Makers van PUBG klagen Epic Games aan voor het stelen van hun concept

PUBG Corp., de makers van het spel Players Unknown Battleground, hebben bij de rechtbank in Zuid-Korea Epic Games, de makers van Fortnite, aangeklaagd. Volgens PUBG Corp. heeft Epic Games elementen van hun spel direct overgenomen in Fortnite. De organistatie beroept zich hiermee op zijn auteursrecht. 

Vorig jaar liet de uitgever van PUBG al weten niet blij te zijn met Fortnite. Het zou teveel een kopie zijn van Players Unknown Battleground. Opmerkelijk is dat PUBG draait op het Unreal 4 engine dat Epic Games heeft ontworpen. "We hadden een voortdurende relatie met Epic Games gedurende de ontwikkeling van PUBG doordat ze de makers zijn van Unreal Engine 4, de engine die we voor de game gebruiken. Nadat we naar opmerkingen vanuit de community hebben geluisterd en de game zelf hebben onderzocht, vrezen we dat Fortnite de ervaring van PUBG kopieert"   aldus Chang Han Kim van Bluehole, het moederbedrijf van PUBG Corp. 

De rechter moet gaan beslissen of PUBG Corp. gelijk heeft. Wat dit voor gevolgen kan hebben voor Fortnite is niet duidelijk.